|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
her şeye rağmen bu yıl gitmeli miyim? |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | ||
pelin.hkk
Forum Yenisi
K.Tarihi: 28/Ekim/2009 Bölüm: Hukuk Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 0 Rep: 0 |
Konu: her şeye rağmen bu yıl gitmeli miyim?Gönderim Zamanı: 16/Temmuz/2010 Saat 19:34 |
|
|
Mrb arkadşlar o kadar zor bir durumdayım ki düşüncelerimi burada paylaşmak istedim .
Bu sene liseyi bitirdim ve herkes gibi sınava girdim. Sınav sonucum İzmirin devlet üniversitelerine yetmiyor.Ama snelerdir istedğim tek şey izmirde okumaktı.nedendir bilinmez o kadar çok istiyorm ki arkadaşlarım abarttığımı söylüyor. Şu an izmire yakın yerlerde maliye, kamu yönetimi gibi bölümlerin 2. öğretimi geliyor.İzmire biraz daha uzak yerlerde 1. öğretim gelen yerlerde var. Ben şansımı bir kez daha denemek istiyorm . Ailemide ikna ettim aslında ,yaşım itibariyle kaybımda olmuyor. ama arkadaşlarım seneye giren sayısının çok fazla olacağını bu seneki gibi kontnjan fazlalığının olmayacağını sürekli belirtiyorlar. eğer gidersem izmire yakın olduğu için manisa yazmak istiyorum.seneye mat 2 e fazlaca ağırlk vereceğim bu yüzdende izmire kesin gelirim düşüncesindeyim. siz olsaydınız napardınız? benim gibi istedğiniz yer için 1 yıl daha bekler miydiniz?
Yardımcı olacağınız düşüncesiyle ve samimiyetinizle düşüncelerimi paylaştm.Sizin görüşlerinizde benim için önemli .Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim .
|
||
|
pelin
|
||
_stern_
Forum Bağımlısı
anan? K.Tarihi: 14/Kasım/2009 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 692 Tesekkür: 41 Rep: 83 |
Gönderim Zamanı: 17/Temmuz/2010 Saat 14:59 |
|
|
bence bir seneni boşuna kaybetme izmir abarttığın kadar bi yer değil belki bir sene sonra geldiğinde keşke geçen sene başka bi üniversiteye girseydim de zaman kaybı yaşamasaydım diyebilirsin.ama seneye girmek istiyorsan da giren sayısının fazla olacağını sanmıyorum o muhabbetler her sene dönüyor zaten.
|
||
|
||
Anstand
Moderatör
Anstand Uber Alles K.Tarihi: 28/Ekim/2008 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 4850 Tesekkür: 685 Rep: 1487 |
Gönderim Zamanı: 17/Temmuz/2010 Saat 15:49 |
|
Bu sene gene kontenjanlar artmış,ayrıca tercih hakkı da 30'a çıkmış,sıralaman önemli,onu yazsaydın daha açık yazabilirdik ama şöyle söyleyeyim,ilk 15 tercihini bence İzmir olarak yap,isteiğin yerleri yaz,50.000 kişi üstünü de yaz bir kaybın olmaz,illa bu sene girmeliyim diyorsanda,8 tane tercihi dediğim şekilde yap,sonra da en son 4 tercihini falan da garanti olan yerleri yaparsın.Netice de aklın karşık ve İzmir istiyorsan dediğim gibi yap,tutarsa tutar,tutmassa en kötü garantiler olur. |
||
|
Mér Rézas
|
||
pelin.hkk
Forum Yenisi
K.Tarihi: 28/Ekim/2009 Bölüm: Hukuk Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 0 Rep: 0 |
Gönderim Zamanı: 17/Temmuz/2010 Saat 19:17 |
|
|
öncelikle duyarsız kalmayıp düşüncelerini söylediğin için çook teşekkür ederim. izmiri içimde kalmasın diye en başa yazcam ama gelmez . çünkü en kötü yeri bile ilk 50.000 den alıyor.çevremdekiler sene kaybın olmasın, 1 sene daha sıkıntıya katlanma diyor . galiba tercih yapcam. ama tercih yapacağım yerlerin 2. öğretimi geliyor. sence yazmalı mıyım? 2. öğretim nasıl?
|
||
|
pelin
|
||
pelin.hkk
Forum Yenisi
Gönderim Zamanı: 17/Temmuz/2010 Saat 19:25 |
|
|
aslında doğru söylüyorsun zaman çok kıymetli. ama sırf gitti desinler muhabbeti olsun diyede gitmek istemiyorm . manisa,aydn, denizli,antalya,muğla ... gibi üniversitelerin 2. öğretimi geliyor peki sence bu üniversiteleri tercih etmeli miyim? |
||
|
pelin
|
||
yol
Forum Acemisi
'je est un autre' K.Tarihi: 27/Ekim/2009 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 294 Tesekkür: 26 Rep: 74 |
Gönderim Zamanı: 17/Temmuz/2010 Saat 19:26 |
|
|
mrb pelın daha önce hukuk ıstedıgını soylemıstın.bana sorarsan bır sene daha hazırlan.ılk sene ben dusuk bır puan almıstım sıstem degısıklıgı falan olmustu senle aynı durumda gıbıyız.ikinci sene iyi bır puan aldım.ayrıca hangı bolume gıtmek ıstedıgıne karar ver ODTU ye gıdıp gerı gelen arkadaslarım oldu yanlıs bölüm yuzunden.
su an en azından eksıklerını bılıyorsun buna gore calısırsın.aileyı de ıkna ettıgıne gore bır sorun kalmamıs.izmirde guzel sehır.kendıne guvenerek calısırsan hukuku tutturman zor olmaz.kontenjan konusu da komıkmıs seneye kontenjan artar ama duşmez.hadı gıren kısı cok dıyelım onu da bu sene bunu dusunup tercıh verenler kapatır.ayrıca pastanın kucuk dılımı her sene aynıdır ıster 1 ıster 10 kısı gırsın.
|
||
|
Ne kadar çok elimiz varmış meğer
İlkin, senin elinle tutuşan benimki Sonra çocuklarınki Gençlerinki Tekel işçilerininki Sonra, ellerin elleri... |
||
mystery_06
Forum Yenisi
K.Tarihi: 17/Temmuz/2010 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 0 Rep: 0 |
Gönderim Zamanı: 17/Temmuz/2010 Saat 20:46 |
|
|
mrb ben de bu sene bitirdim liseyi ve izmir yaklaşık 7 seneden beri tek hayalim diyebilirim geçen seneye kadar da tek hedefim deü mimarlıktı.geçen seneden beri de şehir bölge endüstri müh. düşünmeye başladım.mimarlık olmadı ama deü de şehir bölge tutuo gbi ve şu anda aynı kararsızlığı ben de çekiorum ya bi sene daha hazırlanıp deü mimarlık için ve aynı zamanda ailemin isteği üzerine ankara için çabalicam ya samsuna gidip endüstri müh okicam (ki sadece iş imkanı var bu bölümde die) ya da deü de eğitimi ortamı iş imkanlarını geçiş haklarını tam bilemediğim şehir bölge planlamada okicam . . .
hemen hemen aynı durumdayız pelincim ve kafa karışması sanırım normal :s bakalım napcaz :)
|
||
Anstand
Moderatör
Anstand Uber Alles K.Tarihi: 28/Ekim/2008 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 4850 Tesekkür: 685 Rep: 1487 |
Gönderim Zamanı: 18/Temmuz/2010 Saat 00:29 |
|
2.Öğretimin güzel ve kötü yanları var. Kötü yanları parası çok,düzensiz bir hayatın olabilir,birde hafta içi akşam gezemeyebilirsin. Ama iyi yanları daha çok bence,sabahın köründe kalkma derdin yok,ama en önemlisi final ve vize zamanında çıkıyor avantajı,eğer sınavlar ortak olmuyorsa,sınav sabahı bile kutuphanede veya evinde çalışabilme imkanın olur.Ayrıca dersler bütün güne yayılmıyor,biri bitiyor diğer başlıyor,ve örgünle bi fark yok alınan eğitim de. Ama bazı burslar i.ö verilmiyor sanırım. |
||
|
Mér Rézas
|
||
Anstand
Moderatör
Gönderim Zamanı: 18/Temmuz/2010 Saat 00:32 |
|
Eğer tercih yaparsan yatay geçişler var,not ortalamanı 3'ün üstünde tutturursan rahatlıkla geçersin,19 Mayıstan falan gelenleri biliyorum o şekilde.Ayrıca olmaz diye bir şey yok,tercihte öncelikle istediklerinizi yazın,en basit örneği ile geçen sene bizim okulun inşaat müh. bölümüne 275 puanla(eski sistemde)girenler varmış.O bir şanstır,belli olmuyor yani. |
||
|
Mér Rézas
|
||
mystery_06
Forum Yenisi
K.Tarihi: 17/Temmuz/2010 Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 0 Rep: 0 |
Gönderim Zamanı: 18/Temmuz/2010 Saat 11:57 |
|
|
o şekilde bi iki mimarlık yazmayı düşünüorum ya tutarsa die :) inş olur :) benim geçişten kastım şbp den mimarlığaydı ama araştırdığma göre olmuyomuş sanırım :s sırf iş imkanı var die bi bölümde okumak ne kadar doğru bilmiorum ya da sırf istediğim şehir die bi bölümde okumak ki şbp ye yine bi istek var sanırım bende :D
|
||
pelin.hkk
Forum Yenisi
Gönderim Zamanı: 18/Temmuz/2010 Saat 22:37 |
|
|
||
|
pelin
|
||
erhanarslan77
Forum Yenisi
K.Tarihi: 16/Temmuz/2010 Bölüm: Biyoloji Durumu: Aktif Değil Gönderilenler: 0 Tesekkür: 0 Rep: 0 |
Gönderim Zamanı: 19/Temmuz/2010 Saat 00:38 |
|
|
pelin bence 1 seneden hiçbir şey olmaz.Eğer imkanın varsa düzgün bir şekilde hazırlan dershaneyle beraber.
Bende bu sene ege üni biyo terch edeceğm.Geçen sene o kadar ısrarcıydımki bu sene gidiym arkadaşlarm gitti falan diye.En nefret ettigim ders olan Fizik-Sakarya ikinci ögretim fizik yazıyordm az daha.düşün yani ne kadar sıkıntılıymışım o zaman...Sağlıklı düşünemeyebilrsin.Evet sosyal olarak baskılar olabilir,ama hayat senin hayatın.2nci senem benimde. Dediğim gibi-sonuçta hayat senin.istemedigin bölüme girersen keşke dersin.4-5 sene geçmek bilmez.1 sene geç gir Ama istedigin bölüm olsn. Benden sana tavsiye.
|
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| En Son Mesaj Yazılan Konular | ||||
| Konu | Forum | Yazan | Tarih | Okunma |
Alttaki üyeye soru sor :) | Forum oyunları | rkybyrkl | Bugün-10:46 | 1620 |
Yeterlilik Sınavına Girecek 2010 Girişliler!!! | Duyurular | orcundemır | Bugün-10:11 | 212 |
2010-2011 üni. harçları hakkında!.. | Su Ürünleri Fakültesi | ufuk55 | Bugün-08:35 | 19 |
muhafiyet sınavı | Kayıt Dönemi | ufuk55 | Bugün-08:27 | 78 |
Üsttekine iftira at :) | Forum oyunları | Epic_Fail | Bugün-04:02 | 1819 |
ev arkadasi | Emlak | dirtyplague | Bugün-01:57 | 15 |
!!! İzmir Üniversitesi Bay Ev Arkadaşı Arıyorumm | Emlak | gladiatus | Dün-22:44 | 43 |
bucada nasıl eğlenilir? | İzmir | gizem.gizem | Dün-22:05 | 2737 |
EV ARKADAŞI | Emlak | ceyda_086 | Dün-21:52 | 126 |
Türk edebiyatının en büyük yazarı kim? | Kitap | oglcan | Dün-21:30 | 46 |
Kelime Çağrışım Oyunu | Forum oyunları | merveeee | Dün-20:55 | 237 |
*rammstein* | Sanatçılar | Pot | Dün-19:23 | 1115 |
izmir de gidilecek mekanlar ?? | Turizm, Gezi ve Seyahat | Pot | Dün-19:09 | 121 |
Hazırlılık Yeterlilik Sınav Örneği | Fen Fakültesi | aykut57 | Dün-14:38 | 360 |
ev arkadaşı arıyorum. | Emlak | duffyduck | Dün-14:02 | 105 |
| Cevaplanmamış Konular | Aktif Konular | |||
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |