Anasayfa Anasayfa >Serbest Bölge >Genel
  Aktif Konular Aktif Konular RSS: her şeye rağmen bu yıl gitmeli miyim?
  Forumu Ara   Takvim   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Reklam Oluşturun
Facebook'ta EgeUni sayfasini ziyaret ettiniz mi?
EgeUni'nin Facebook sayfasini ziyaret edip, üye oldunuz mu?
Ziyaret Edin...
izmirNight

Ziyaret Edin...
Google Reklamları

Mesaj Panosu
Mesaj Bulunmamaktadır.
Yeni Mesaj

Üye İstatistikleri
 Rep TOP5

Rep:1482

Anstand

Rep:382

sir_baracuda

Rep:316

yasakbölge

Rep:244

umehmet

Rep:224

rkybyrkl
 Üye İstatistikleri
 Mesaj TOP5

Anstand

yasakbölge

rkybyrkl

umehmet

sir_baracuda
 Tüm Liste İçin..

her şeye rağmen bu yıl gitmeli miyim?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
Anstand Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Anstand Uber Alles

K.Tarihi: 28/Ekim/2008
Durumu: Aktif Değil
Gönderilenler: 4859
Tesekkür: 684
Rep: 1482
Mesajın Direkt Linki Konu: her şeye rağmen bu yıl gitmeli miyim?
    Gönderim Zamanı: 19/Temmuz/2010 Saat 00:44
Orjinalini yazan: mystery_06

o şekilde bi iki mimarlık yazmayı düşünüorum ya tutarsa die :) inş olur :) benim geçişten kastım şbp den mimarlığaydı ama araştırdığma göre olmuyomuş sanırım :s sırf iş imkanı var die bi bölümde okumak ne kadar doğru bilmiorum ya da sırf istediğim şehir die bi bölümde okumak ki şbp ye yine bi istek var sanırım bende :D

Ya aslında bi ara şbp'den insanlar vardılar ama bayadır yoklar,onlar daha iyi yardımcı olabilirlerdi,birde çift anadalı araştırmanı tavsiye ederim,olabilecek gibiyse onuda deneyebilirsin ama ortalaman 4 üzerinden 3.5u falan gecmeli çap yapabilmek için,ben tam bilmiyorum şbp ile mimarlıkta çap varmı yokmu diye.

Öte yandan evet Türkiye standartlarında maalesef ki iş önemli,ancak en doğrusu isteyerek olanı olmalı ama sistem bu yönde değil.En ideali iş imkanı bol olan ve okumaktan keyif alabileceğiniz bölümde okumak tabii ki.

Şehire gelince gerçekten çok etkili şehir,motivasyonun artar,kendimden biliyorum,bende bi deneyim demiştim lys'yi ea'dan,belki değişik bir bölüme gidebilirim ama öteki şehirlerin adı bile sıkıyor canımı,İzmir kral bir yerdir okumak için.O yüzden il de önemli tabii ki.:D

Mér Rézas
Anstand Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Anstand Uber Alles

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19/Temmuz/2010 Saat 00:47
Orjinalini yazan: pelin.hkk

Orjinalini yazan: Anstand

mrb ben de bu sene bitirdim liseyi ve izmir yaklaşık 7 seneden beri tek hayalim diyebilirim geçen seneye kadar da tek hedefim deü mimarlıktı.geçen seneden beri de şehir bölge endüstri müh. düşünmeye başladım.mimarlık olmadı ama deü de şehir bölge tutuo gbi ve şu anda aynı kararsızlığı ben de çekiorum ya bi sene daha hazırlanıp deü mimarlık için ve aynı zamanda ailemin isteği üzerine ankara için çabalicam ya samsuna gidip endüstri müh okicam (ki sadece iş imkanı var bu bölümde die) ya da deü de eğitimi ortamı iş imkanlarını geçiş haklarını tam bilemediğim şehir bölge planlamada okicam . . .
hemen hemen aynı durumdayız pelincim ve kafa karışması sanırım normal :s bakalım napcaz :)

Eğer tercih yaparsan yatay geçişler var,not ortalamanı 3'ün üstünde tutturursan rahatlıkla geçersin,19 Mayıstan falan gelenleri biliyorum o şekilde.Ayrıca olmaz diye bir şey yok,tercihte öncelikle istediklerinizi yazın,en basit örneği ile geçen sene bizim okulun inşaat müh. bölümüne 275 puanla(eski sistemde)girenler varmış.O bir şanstır,belli olmuyor yani.

ya bnde bi şekilde izmire gelmek istiyorum.mesela muğla da 2. öğretimle maliyeye girsem aynı şekilde bnde gelebilir miyim?

Tabii ki,deu'da da maliye i.ö var çünkü,bi sorun olmaz,ancak dersler problem olacaktır,fark dersleri,deu'da olup muğla'da en azından o sene olmayan dersleri vermen gerekecektir,bir engel yok ama dediğim gibi ortalama önemli,çünkü aynı lys gibi düşünmek gerek,puanı iyi olan tercih sebebidir.

Mér Rézas
mystery_06 Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi
Simge

K.Tarihi: 17/Temmuz/2010
Gönderilenler: 0
Tesekkür: 0
Rep: 0
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19/Temmuz/2010 Saat 11:25

o şekilde bi iki mimarlık yazmayı düşünüorum ya tutarsa die :) inş olur :) benim geçişten kastım şbp den mimarlığaydı ama araştırdığma göre olmuyomuş sanırım :s sırf iş imkanı var die bi bölümde okumak ne kadar doğru bilmiorum ya da sırf istediğim şehir die bi bölümde okumak ki şbp ye yine bi istek var sanırım bende :D

Ya aslında bi ara şbp'den insanlar vardılar ama bayadır yoklar,onlar daha iyi yardımcı olabilirlerdi,birde çift anadalı araştırmanı tavsiye ederim,olabilecek gibiyse onuda deneyebilirsin ama ortalaman 4 üzerinden 3.5u falan gecmeli çap yapabilmek için,ben tam bilmiyorum şbp ile mimarlıkta çap varmı yokmu diye.

Öte yandan evet Türkiye standartlarında maalesef ki iş önemli,ancak en doğrusu isteyerek olanı olmalı ama sistem bu yönde değil.En ideali iş imkanı bol olan ve okumaktan keyif alabileceğiniz bölümde okumak tabii ki.

Şehire gelince gerçekten çok etkili şehir,motivasyonun artar,kendimden biliyorum,bende bi deneyim demiştim lys'yi ea'dan,belki değişik bir bölüme gidebilirim ama öteki şehirlerin adı bile sıkıyor canımı,İzmir kral bir yerdir okumak için.O yüzden il de önemli tabii ki.:D

bu siteden de anladığım kadarıyla mimarlıkla şbp arasında çap uygulaması var sanırım şbp deki arkadaşların yorumlarından anladığım kadarıyla :)
izmir benim hayallerimin şehriydi ki hala da öle o bakımdan zaten bi üst kademede hayatımda
şbp ye zor diyenler var hiç bi bölüm kolay diil tabii ki ama bu 3.5 u geçmek biraz zor görünüo
ama şöyle de bi durum var istedikten sora her şey kolaydır dimi :D
eet şbp ci arkadaşlar da yardımcı olsalar çok yararı dokunur ama ya kafa daıtmak amaçlı yoklar ya da hala çalışıolar :D :D bu arada bn de çok teşk. ederim yardımcı olduğun duyarsız kalmadığın için :))
Anstand Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Anstand Uber Alles

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19/Temmuz/2010 Saat 15:13

bu siteden de anladığım kadarıyla mimarlıkla şbp arasında çap uygulaması var sanırım şbp deki arkadaşların yorumlarından anladığım kadarıyla :)
izmir benim hayallerimin şehriydi ki hala da öle o bakımdan zaten bi üst kademede hayatımda
şbp ye zor diyenler var hiç bi bölüm kolay diil tabii ki ama bu 3.5 u geçmek biraz zor görünüo
ama şöyle de bi durum var istedikten sora her şey kolaydır dimi :D
eet şbp ci arkadaşlar da yardımcı olsalar çok yararı dokunur ama ya kafa daıtmak amaçlı yoklar ya da hala çalışıolar :D :D bu arada bn de çok teşk. ederim yardımcı olduğun duyarsız kalmadığın için :))

Aynen insan istedikten sonra 4 bile yapar,ayrıca İzmir hayallerinin şehri ise gerçekleştir ama baştan söyleyeyim Tınaztepe'yi görünce hayalkırıklığına uğrayabilirsin,ama İzmir Tınaztepe'den ibaret bir yerde değil,Tınaztepe'ye de insan alışıyor açıkçası.

Uzun zamandır yoktular bırakmış olabilirler forumu.

Rica ederim yardımcı olmaya çalıştım elimden geldiğince,umarım faydalı olmuşumdur.:D

Mér Rézas
Forum Yenisi
Forum Yenisi
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20/Temmuz/2010 Saat 13:23
o tarz yorumları da gördüm :D öle çok büyük bi beklentim yok zaten tınazdan :D anladıım kadarıyla  bnm cnm çölüm olcak sanırım orası :D :D :D
hem tamam ortam da eğlencesi de önemli ama okumaya gidicez sonuçta oraya tınaz da öle çok cafcaflı bi yer olsa zaten okunamazdı :D

walla bnce gayetten de çok faydalı oldun izmir konusunda biraz daha kndime güvenm geldi diebilirim :D
burcuburcuu Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi
Simge

K.Tarihi: 20/Temmuz/2010
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20/Temmuz/2010 Saat 20:26
mystery_06 seninle aynı durumdayım ve mimarlıgı gercekten cok istiyordm olmadı,, tüm hayallerimi buraya baglamıs durumdayım... bu sbpden mimarlıga gecis sadece ilk yıl icin gecerliymis di mi, arastırdın mı?? not ortalaması 90 olması lazım falan dediler gözümü korkuttu bu cok... ve de master icin dört yılın ortalaması tam olarak kac olmalı, bilen ya da cevresinde bilen birileri lütfen bunu ögrenebilir mi, mimarlıgı her seyden cok istiyorm lütfen yardım...
Forum Yenisi
Forum Yenisi
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20/Temmuz/2010 Saat 23:14
master ı düşünmek için erken diye düşünüorum onu inş. gidince hocalarla falan da konuşabiliriz ondan önce şbp hakkında bilgi almamız lazım bizim geçişler hakkında çap hakkında daha sonralarında master hakkında ve her ihtimale karşı şbp okuma olanakları iş olanakları koşullar şartlar şurtlar okul ortam zorluk kolaylık ödev proje tarzı . . .
bunlar için de bizim bi şbp ciye ihtiyacımız var bnce :D ama ya tatilden ya dersten yoklar maalesef en kısa zamanda bulmak ve bize yardımcı olmaları umuduyla :D

Kbraaa Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi
Simge

K.Tarihi: 23/Temmuz/2010
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23/Temmuz/2010 Saat 00:49
Merhaba yeni üye oldum aslında bu yazıları görünce üye oldum bende aslında cok fazla ege pdr istiyordum ama lysm düşük gelince olmadı ama ege okul öncesini girebiliyorum buyuk ihtimal acaba bende 1 sene daha mı hazırlansam yoksa pdr ile okul öncesi arasında fark az mı kararsız kaldım bu bölümde okuyan ya da bir tavsiyede bulunabilecek bir arkadas var mı?
sigur ros Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi

K.Tarihi: 24/Temmuz/2010
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24/Temmuz/2010 Saat 22:07
merhaba ben bu yıl sınava girdim ve ege biyomühendislik bölümünü istiyorum.meslek ile ilgili araştırma yaptım ancak bu bölümde okuyan arkadaşlar da bölümün avantajları ve dezavantajları konusunda bilgi verebilirse çok memnun olurum .şimdiden teşekkür ederim.
_stern_ Açılır Kutu Gör
Forum Bağımlısı
Forum Bağımlısı
Simge
anan?

K.Tarihi: 14/Kasım/2009
Gönderilenler: 692
Tesekkür: 41
Rep: 83
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29/Temmuz/2010 Saat 00:08
Orjinalini yazan: Kbraaa

Merhaba yeni üye oldum aslında bu yazıları görünce üye oldum bende aslında cok fazla ege pdr istiyordum ama lysm düşük gelince olmadı ama ege okul öncesini girebiliyorum buyuk ihtimal acaba bende 1 sene daha mı hazırlansam yoksa pdr ile okul öncesi arasında fark az mı kararsız kaldım bu bölümde okuyan ya da bir tavsiyede bulunabilecek bir arkadas var mı?

bence okul öncesini yaz gitsin zaten o da çok iyi bir bölüm

güneşşş Açılır Kutu Gör
Forum Yenisi
Forum Yenisi

K.Tarihi: 30/Temmuz/2010
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31/Temmuz/2010 Saat 00:05
arkdaşlar şehir planlamadn mimarlığa geçiş olan üniversiteleri araştıralım bir an önce. okulları arayalım bi şeylaer yapalım. ama erciyes i yazmayın orda ne çap war ne mimarlığa geçiş. hiçbir şey yok.. dokuz eylül de war mı ? bozok da çap warmış. bunları yazalım cwplarınızı bakliyorum
rkybyrkl Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör
Simge
Ne gemiler yaktım~~

K.Tarihi: 13/Ağustos/2009
Gönderilenler: 1243
Tesekkür: 102
Rep: 224
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31/Temmuz/2010 Saat 01:06
dokuz eylülde çap var ama dediğin geçiş var mıdır bilmiyorum..
Ne göreyim, kendime yıldızlardan daha uzaktım..
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

En Son Mesaj Yazılan Konular
Konu Forum Yazan Tarih Okunma
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Kelime Çağrışım OyunuForum oyunlarıSaintJesusBugün-11:08161
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Üsttekini yorumlaForum oyunlarıSaintJesusBugün-11:07164
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Üsttekine iftira at :)Forum oyunlarıSaintJesusBugün-11:021594
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Son harfi kullanarak kelime türetmeForum oyunlarıSaintJesusBugün-11:011721
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Alttaki üyeye soru sor :)Forum oyunlarıSaintJesusBugün-11:001301
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın ..::arch enemy::..SanatçılarPotBugün-08:0579
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın İçinden geçeni tutmaForum oyunlarıdatenijeBugün-04:141521
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın *rammstein*Sanatçılartuqrul_10Bugün-03:201080
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Keçiye tecavüz ederken yakalandıTürkiyeden Haberlertuqrul_10Bugün-03:05125
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın bayan ev arkadaşı arıyoruzEmlakburcaaaBugün-03:0388
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Referandum oyu belliTürkiyeden Haberlermine89Bugün-02:54223
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Bu isim senin neyin oluyor?Forum oyunlarıvirusizmirBugün-01:541403
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın IQ TESTİZeka OyunlarırkybyrklBugün-00:324556
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın Türk edebiyatının en büyük yazarı kim?Kitap_stern_Dün-23:4034
Konuyu Görüntülemek İçin Tıklayın bayan ev arkadaşı aranıyorrr!!!!Emlakzehratavsan2Dün-23:14232
              Cevaplanmamış Konular Aktif Konular             

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bu Sayfa 0,512 Saniyede Yüklendi.